Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J23a54r98a 55R63a92n94k

5. 1. 2016 2:51

Oznacene filmy jsem videla vsechny, nutno rici, ze Shallow grave byl tak noir, ze jsem pak nekolik noci spala pri svetle:-)

0 0
možnosti
JR

J95a16r46a 97R97a74n30k

5. 1. 2016 2:45

Uzasny blog a dik za odkaz na dalsi literaturuR^ Kazdy vecer proletnu zpravy na tv a peclive "ctu mezi radky", pred dvema dny jsem na rt chytla interview s historikem S. Cohenem o Stalinovi, myslim, ze Vas bude zajimat:

https://www.rt.com/shows/worlds-apart-oksana-boyko/320364-stalin-dramatic-past-russia/

0 0
možnosti
Foto

Socialistický stát se lépe staral o angažované umělce, a to proto, že jich nebylo mnoho. Dnes to dělá každý nýmand a proto se prostředků nedostáváí, často nemají dostz prostředků a kručí jim v břichu Rv

0 4
možnosti
Foto

Co se týče představení Koba v provedení Vladimírem T. Gottwaldem, mohu jen doporučit.

V Ostravě - v listopadu loňského roku - v Divadle loutek, kde byla alternativní scéna přestavěna do podoby hospodského prostředí, byl Vladimírův Fudzi skvělý.

R^

1 0
možnosti
SB

Přečetl jsem si první větu a dále již číst nebudu.

Stalin totiž není rozporuplná osoba světových dějin.

Stalin je jednoznačně záporná osoba. O žádné rozporuplnosti nemůže být ani řeči.

Z toho, co o něm vím, je kladná jenom jediná věc, a sice že odmítl vyměnit svého zajatého syna za maršála Pauluse a řekl, jak by k tomu přišli jiní rodiče, kteří také mají syny v zajetí a možnost vyměnit je za Pauluse nemají. Sice kruté vůči vlastnímu synovi, ale logické vzhledem k ostatním sovětským rodinám.

To je jediné, co o něm vím dobrého.To však zdaleka nestačí na to, aby ze záporné postavy byl přehodnocen o stupeň výše na rozporuplnou.

To je můj názor.

2 1
možnosti
Foto

Ale tu atomovou bombu pro SSSR uměl zařídit perfektně. Že mu ji ti Amíci dodali až na talíři.

Přece jenom bych i při Vaši kritičnosti dokázal něco najít, tj. třeba vítězství nad Hitlerem, čehož bychom si právě my Češi měli považovat, protože bychom v opačném případě užívali toliko sibiřského sluníčka, že ano.

Na Stalina mi nežahejte. Díky němu se naše rodina nemusela nikdy stěhovat na větší vzdálenost ne 100 km.

1 5
možnosti
Foto

Strefujete se zcela mimo, střílíte na falešnou kachnu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2040x
občan ČR, zaměstnanec Českého Rozhlasu, volný novinář, ext.redaktor Divadelních Novin, Media Relationship manager v 4UM z.s, spolupořadatelfestivalu Strakonice nejen sobě 2015, textař a zpěvák kapely Z ničeho nic